perjantai 31. toukokuuta 2013

Serkkupoikien kesäkuteita


Tätä kokonaisuutta en tarkoittanut käytettäväksi samaan aikaan, vaan kerrankin kulutin kankaan vain samalla kertaa loppuun. Mutta ei oikeastaan pöllömpi näinkään, näyttää melkein haalarilta :)

Traktorimiehen setissä housut Easy Piece ja t-paita Brave Firemen, molemmat OB 3/2013. Raikas ja kesäinen traktorifrotee Pehemiältä. 

"Näytä tätille paitaa!"


"Missäs napa on?" (Ihan vaan sitä varten, että resorivyötärö näkyy teille :))


Aikamoiset pussihousut, kun takaakin noin rypyssä. Kaava on minusta kiva (kerrankin pysyy ylhäällä, mutta kuitenkin polven alla) ja aion tehdä omallekin pienemmälle shortsit.


Traktorimiehen veljelle ferrareita Sari Ahokaisen Race-trikoosta. On uskomatonta, miten paljon resorin väri vaikuttaa paidan henkeen. Aiemmin tekemäni punaiset jäävät kyllä tämän raikkaamman version varjoon. 


Ja ah, ihanat hyttyset ovat saapuneet. Sekunti paikoillaan ja ne hyökkää silmiinkin, ei kiva. 


Tämmöistä tällä kertaa ja on kuulkaa vielä paljon muutakin kuvattavana :)! Niitä oikeita hetkiä odotellessa! (Sen verran hehkutan, että tein kivan topin itselleni butterfly-trikoosta rypytetyillä sivuilla ja pitsisellä helmalla, ai jai...)



keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pikkuveljen kuumat kesäpaidat :)


Iltahämärässä vuorokauden viimeisimpinä tunteina valmistuneet t-paidat. Mutta kivat sellaiset! Nämä paidat eivät varmasti jää pikkuveljen viimeisiksi. Ihanaa oli, veli tuli hoitamaan lapsia ja minä sain ommella :).

Kaava Joka tyypin kaavakirjasta. Valkoharmaat raitakankaat Kestovaippakaupasta.


Tasku edessä ja tumma raita takana helmassa :). Minusta tuovat paitaan hyvää ilmettä.


Tämän väripläjäyksen harmaa trikoo Ikasyriltä ja hait Royal-tuotteelta. Rintatasku tipahti aavistuksen liian alas ja takatasku hitusen liian ylös. Miten näin käy, vaikka kuinka mallaa....




Nuo hait huvittaa :). Meidän 4-vee oli käynyt unissaan papan kanssa kalassa ja saanut kuulema myös haikalan. Näkiköhän pikkumies unta tästä paidasta?

maanantai 27. toukokuuta 2013

Koko perhe raidoitettu Noshilla


Tiedän, että ompeluystäväni Päivi ja Heidi nauravat minut ihan suohon tästä samistelusta... MUTTA. Niin ihana kangas, että onhan koko perheen siitä jotain saatava, sallikaa tämä minulle :). Lupaan (eritoten teille kahdelle), että emme käytä näitä vaatteita samaan aikaan. 

Noshin Multi Color Stripes puuvilla Jersey vei mun sydämen. Niin pehmeä ja laskeutuva kangas, että sopii kuumaan kesään kuin unelma. Tilasin kangasta reilusti, mutta vain perheen miehille. Sitä tuli kuitenkin niin REILUSTI, että sain myös itselleni :). Onneksi näin. Shortseissa Noshin Forest Green -frotee ja Pehemiän raitaresori.


Kaavat samat kuin edellisessä setissä. Koska edelliset oli vähän naftit, tein näistä isommat ja seuraavista teen taas vähän pienemmät. Niin se vaan joskus on, ei mene koko toisellakaan kertaa ihan nappiin. Mutta kivat on silti :)


Takana leikkaus, mutta ei kaukaa niin hyvin erotu.


Ja taskutkin löytyy, koska täytyyhän sitä kaikkea pystyä matkalla varastoimaan ja lopulta pesukoneen uumeniin upottaa :)



Itselle vinoraitainen tunika Onion 2035 kaavalla. Muuten raidat ihan 100 % nappiin, mutta nuo hihat... Ei osunut vaikka yritin, siksi niitä tässä taidokkaasti piilottelen :)


Helmasta tein pitkän ja liehuvan, koska kangas on tosiaan kevyttä kuin ilma. 



Ja sitten se perheen kolmas mies. Tadaa, samaa raitaa täälläkin. Kaava Joka tyypin kaavakirjasta. Ja rintatasku, eka ikinä :).



Ihanat, vaikka itse sanonkin! Ja raidat on vaan jotenkin niin mun juttu, vaikka ennen niitä pelkäsin. En leikkaa enää raitoja taitteelta, joten saan helpommin kohdistettua. Kannattaa kokeilla!

Ja ihana ilta-aurinko oli tänään, tätä lisää kiitos! 

tiistai 21. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäiset vaatteet

Kesä tuli :)
Ja ai niin, ne kesävaatteet. Ekat setit shortseja ja teeppareita siis vihdoin valmistunut. Ja niin, samistelu <3!

Race-trikoo Sari Ahokainen -shopista ja keltaisen verkkarin äiti toi minulle EK:sta, raitaresori Pehemiältä.  Teeppareiden kaavana OB 3/2013 Brave Firemen ja shortsien saman lehden Knickerbocker. Samaista shortsikaavaa aion käyttää jatkossakin, mutta hieman erilailla muokaten (nyt jätin vain kaikki saumavarat pois, koot 98 ja 116). 


Lisäsin raglansaumoihin punaiset tereet. Tuovat raikkautta ja rajoja tähän paitaan, mutta tereen käyttö onkin sitten ihan toinen juttu... Pienempi on valmis painimaan, mutta isompi malttaa vielä mielensä.


Seuraavassa kuvassa näkyy hieman shortsien yksityiskohtia, tuo takaleikkaus on monissa housuissa aikas kiva juttu. 


 Ja tässä hieman todellisuutta näistä meidän kuvaussessioista :)



Suloisia neuloksia itselle

Ihana heppakangas, tilaanpa sitä kummityttöjä varten. 

- Siis mitä, ihan mieletön kangas, teenkin siitä itselleni-

Majapuun neuloksista valmistui itselle hieman hempeilevä setti, mistä tykkään kyllä ihan mahdottomasti. Kauluksellinen paita jälleen Joka tyypin perusraglanista mukailtu ja hame resorivyötäröllä saksittu. Kaikki neulokset Majapuulta. (Laitoin Majapuulle jo hymyssäsuin viestiä, että ei olisi jatkuvasti pakko suoltaa näitä toinen toistaan hurmaavampia neuloksia.)



Ja koska aika on (todella) rajallista, on joskus pakko tehdä "tiedän jo etukäteen, mitä tapahtuu" -ratkaisuja. Ehdotin poikien iltapesujen jälkeen miehelle, että näpsästään ihan vaan nopsaan pari kuvaa. No, näinhän siinä kävi, kuten odottaa saattoi. Yhtään kuvaa ei saatu ilman tätä pientä äidin syliä kovasti kaipaavaa pikkumiestä. Mutta eikös täällä blogeissa saanut näkyä elämää :)?




Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja juu, ei jatkossa näitä "ihan vaan nopsaan" -juttuja :)


tiistai 14. toukokuuta 2013

Sekalaista tekelettä

Teen täällä kulisseissa aika paljon kaikkia pikkujuttuja. Valitettavan usein kuvaaminen jää ja tekeleet vaipuvat pian unholaan.... Tässä kuitenkin muutamia muille tehtyjä juttuja.

Entisen koulukaverini pyöräilevälle miehelle pipo ja vuoritetut lapaset. Lapaset, jotka sopivat pienen lapsen käteen. Eli putkeen meni :)


 Pikkuriikkinen tunika Kestovaippakaupan trikoosta ohuella helmapitsillä :)


Anopille Bubble Pocket Käpysen Geoflower-trikoosta. Trikoo, jota pitkään salaa ihailin ja sen nähtyäni siihen enemmän ihastuin. Kangas, joka ei tosiaan pääse valokuvissa edukseen. I-ha-na.



Toinen samanmoinen työkaverille Marimekon trikoosta. Kangasta oli sen verran naftisti, että ei juurikaan voinut palloilla pelleillä. Eli siis kohdistaa, vaan kaikki kangas käytettiin kuviosta välittämättä. Tunikan kaveriksi tein tuubihuivin Selian Puutarhapiilosta. Ja mustaa pitsiä tietty mukana.



Kiva se on näitäkin sitten myöhemmin muistella :). 


Päivä, jolloin ei kameralle paljon hymyillä...

 ...Vaikka vaatteissa onkin jalkapalloja :). Karkkia suuhun ja nopea napsusormi äidillä. Huh ja anteeksi, näissä kuvissa ei ole mitään järkeä.


Ihanien ystävien, puhetulvan ja jatkuvan koneiden surinan täyttämän viikonlopun satoa. Jagerille haalari hyväksi todetulla Leikki-ikäisten vaatteet 1981 -lehdestä peräisin olevalla kaavalla ja isommalle teeppari Päivin kaavalla. Mustavalkoinen joustofrotee, jalkapallotrikoo ja raitaresori Pehemiältä, mustavalkoinen trikoo Kestovaippakaupasta ja rengasvetskari Royal-tuotteelta


T-paita on todella mieluisa, mutta hieman ahdas hihoistaan. Vaatii siis meidän pojalle hieman muokkausta. 


Ja kohdistusten iloa tässä takakappaleessa. Ai että, kyllä vaan hivelee, kun joskus onnistuu :)



Melkoisia mörrimöykkyjä nämä pojat tällä kertaa :)

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

IIIIIIHANAT VAIHTARIT :)



Kuulkaas ihmiset. Että voikin harrastus tuoda elämään kaikkea uutta ja ihmeellistä. Uusia kankaita, uusia vaatteita, uusia taitoja. Mutta myös uusia YSTÄVIÄ! Ihmisiä, jotka jakavat kanssasi ajatuksesi tästä kaikesta ja paljosta muustakin <3! 

Miiinullekko-blogin Julian kanssa olemme pitäneet yhteyttä pitkin kevättä. Yhteydenpito on ollut aktiivista ja ihanaa, ompelun ja lapsiperheen arjen jakamista. Olen alusta alkaen ihaillut Julian taitoa tehdä persoonallisia vaatteita, missä on aina jotain, mitä en ole ennen nähnyt. Ero omiin, hyvin perinteisiin, yksinkertaisiin ja nopeatekoisiin vaatteisiini on huikea. Sen lisäksi, että teemme erilaisia vaatteita, on myös kohderyhmämme eri :). Julialla on kaksi tyttöä ja minulla kaksi poikaa. Runsaasta yhteydenpidosta ja ihailusta Julian vaatteita kohtaan rohkenin ehdottaa hänelle vaihtareita. Siitä se ajatus sitten lähti :)

Koska kesä lähestyy, päätimme tehdä lapsille kesäiset setit. Valitsimme yhdessä kankaan, mistä löytyy selkeät tyttö-poika-väritykset, ja mikä voisikaan sopia tähän paremmin kuin Pehemiän Kalastaja-trikoo. Näillä reunaehdoilla: kesä ja kalastaja, lähdimme valtaamaan uutta aluetta.

Vaihtarit eivät kuitenkaan jääneet vain vaihtareiksi, sillä Julia tuli mukaan ihanaan ompeluviikonloppuumme ja näin virtuaalikaveruus muuttui ihan todelliseksi ystävyydeksi :)! Takana on ihana, ompelun ja puhetulvan täyttämä viikonloppu, mistä tuloksena mm. vaihtarisetit.

En ole juurikaan ommellut tytöille, ja siksi kaikki piti aloittaa ihan alusta. Huomasin suunnittelevani tapojeni orjana melko poikamaiset vaatteet, mutta pyrin tekemään niihin pieniä tyttölisäyksiä. 

Ihana ihana Kalastaja-trikoo, kelta-aniliini raitajoustofotee sekä raitaresorit Pehemiältä.
Pinkki joustofarkku Käpyseltä ja pitsivetoketjut Majapuulta.

Julian isommalle tytölle tein hihattoman haalarin (Leikki-ikäsiten vaatteet, vuodelta 1982) ja Hoops-T-paidan (OB 3/2012) hiukan viileämpiä kesäpäiviä varten.

 



Toinen setti oli nirunarutoppi Cuckoo-bodystä (OB 3/2012) muokattuna kera omalla kaavalla tehdyn farkkuhameen. (Oma kaava = Päivi Tutorin ohjeilla kädestä pitäen tehty vekkihame. Ihailen ja ihmettelen Päivin kärsivällisyyttä minun ja minun kysymysteni kanssa....)



Ja sitten sama hieman pienemmässä koossa :)... Voi kyynel tätä suloisuutta... Nirunarubody Cuckoo (OB3/2012) muokattuna ja farkkuhame sama kuin edellinen.


Nirunaru-setin lisäksi pienempi sai myös polvimittaiset WuffWuff-haalarit (OB 3/2008?) ja HauHau kirjekuoribodyn (OB 3/2010) muhkeilla hihoilla. 





Mä en siis kestä, näistä tuli niin ihanat. Ja niin suloiset pienet prinsessat. Lisää tämänkaltaisia projekteja.


Käykääpäs vilkaisemassa Julian ajatukset vaihtareista . Tämä oli ihana kokemus, suosittelen (oikeastaan haastan) kaikki muutkin kokeilemaan vastaavaa!

Kiitos Julia, on ollut aivan ihanaa tutustua sinuun ja perheeseesi :)